Västernorrland

Västernorrland

Musik Direkt är Sveriges bredaste livemusiktävling för unga musiker 13-21år men i första hand är Musik Direkt ett kalasbra speltillfälle med bra tekniska och publika förutsättningar - det är på riktigt! Det är också en bra mötesplats där man enkelt kan knyta kontakter som kan leda vidare till fler musikaliska upplevelser - om man vill. Musik Direkt i Västernorrland är ett projekt som ägs och drivs av Musik Västernorrland. Musik Direkt har funnits här i länet sedan 1991 och arrangeras sen dess varje år i tre etapper med deltävlingar, en länsfinal samt en riksfestival. Musik Direkt är kopplat till ett internationellt nätverk - Imagine - via Jeunesses Musicales Sverige, vilket innebär att utbyten mellan olika länder och en internationell tävling arrangeras varje år. Den tävlingen har vunnits av Sverige 2 gånger och den allra första av gruppen Algot från Västernorrland.

MUSIK DIREKT - Västernorrland fyller 25 år 2016 och nu är även Regionfinalen avklarad på Hullsta Gård i Sollefteå lördag 19 mars. Medverkande i uppställningen var följande:

A Pair of Blues, Escape Route, Albin Gummesson (Övik), INSOLITARY, Noah Deutschmann (Härnösand), Industrial Menace (Härnösand/Sundsvall), Moa & Elton (Sundsvall), SysterDyster (Ånge/Järfälla/Sollefteå) samt Ruben Johnsson (Sollefteå)

 

....and the winner is

Albin Gummesson - Västernorrland

Albin Gummesson charmade publik och jury och blir den som representerar Västernorrland i Imagine  Sweden - National Final, som hålls i Uddevalla i början av 5-7 maj.

Albin har erfarenheter av Musik Direkt sen tidigare, och innan han flyttade till Örnsköldsvik för studier på Dreamhill - Music Academy, bodde han i Trollhättan och har bland annat deltagit i regionfinalen i Västra Götaland. 

Till honom säger vi STORT GRATTIS! och önskar honom stora upplevelser i Imagine Sweden National Final.

 

 Nyheter från Västernorrland